Rolada z mięsa mielonego wg przepisu mojej babci: Sekretem jest jeden składnik. Zasmakuje absolutnie każdemu. Oto przepis.

Rolada z mięsa mielonego – proste i szybkie danie dla zapracowanych

Dziś przygotowaliśmy przepis dla każdego, kto ceni pyszne dania do zjedzenia zarówno  na ciepło, jak na i zimno, które jednocześnie nie są bardzo złożone, jeśli chodzi o przygotowanie. Można by nawet rzec, że są bardziej zawinięte niż złożone!

Niewątpliwą zaletą tego przepisu jest fakt, że przygotowaną roladę można przechowywać w zamrażarce.

W tym miejscu może ona bezpiecznie czekać na dzień, kiedy zabraknie Ci czasu lub motywacji do gotowania. Zobaczysz, jak dużą satysfakcję da Ci prostota odgrzania posiłku w piekarniku.

Składniki na roladę:

  • 1kg mielonego mięsa (najlepiej wieprzowiny)
  • 100ml mleka krowiego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz i przyprawy (papryka, oregano, bazylia) do smaku

Składniki na nadzienie:

  • ser tarty
  • keczup lub musztarda wedle upodobań

Dodatek:

  • kwaśna śmietana

Sposób wykonania:

error: Treść zabezpieczona !!