To unikalne połączenie wspomaga zdrowie, młodość i odporność. Przepis.

Mamy tu na myśli czosnek, który jest znany jako starożytny eliksir zdrowia, miłości i młodości.

Ta mieszanka może pozytywnie wpłynąć na Twój układ odpornościowy. Regularne stosowanie sprawi, że poczujesz się tak, jakbyś nie był przeziębiony.

Składniki:

  • 200 g miodu
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 nieprzetworzona chemicznie cytryna

Sposób przygotowania:

Oczyść czosnek. Aby oczyścić każdy ząbek czosnku po kolei, umieść go w suchym pojemniku lub garnku i przykryj pokrywką. Dzięki temu czosnek będzie można łatwo obrać. Obrać cytrynę i pokroić ją na kawałki. Starannie umyj skórkę, a następnie dodaj czosnek do miski. Wymieszaj. Połącz miód i kurkumę. Umieść mieszankę w pojemniku, który można szczelnie zamknąć, i włóż do lodówki.

Stosowanie:

2 łyżeczki dziennie, 1 rano i 1 w południe.

Czosnek jest naturalnym środkiem antybakteryjnym, który wspomaga układ odpornościowy. Czosnek wspomaga walkę organizmu z wirusami i bakteriami. Jest bogaty w allicynę i selen, które pomagają zmniejszyć stłuszczenie wątroby i zwiększyć produkcję żółci. Jest również doskonały do oczyszczania wątroby.

Peter Molano jest dyrektorem Jednostki Badań nad Miodem Uniwersytetu Waikato w Nowej Zelandii. Powiedział on, że miód ma właściwości antybakteryjne, ponieważ pszczoły wytwarzają enzym, który wytwarza nadtlenek wodoru. Miód był kiedyś używany w wielu kulturach i jest używany do dziś.

Właściwości antyseptyczne i antytoksyczne miodu sprawiają, że jest on doskonałym środkiem na schorzenia skóry i rany. Miód może być również stosowany w leczeniu alergii sezonowych. Działa przeciwzapalnie.

Kurkuma jest bogata w składniki lecznicze oraz witaminy B6, E, K. Zawiera również niezbędne minerały, takie jak miedź, cynk, fosfor i potas. Od czasów średniowiecza kurkuma była stosowana w celu zapewnienia korzyści wielu ludziom.

Badania wykazały, że kurkuma ma właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i zwalcza wolne rodniki. Kurkuminoidy to aktywny składnik kurkumy, który ma działanie łagodzące, przeciwzapalne i przeciwświądowe, a także przeciwutleniające, przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne.

Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, który wspomaga regenerację organizmu i zdrowie układu odpornościowego. Nasz organizm otrzymuje 45 mg witaminy A po zjedzeniu 100 g cytryny.

error: Treść zabezpieczona !!