Pyszne nadziewane ptysie w pół godziny. Nie może ich zabraknąć na Twoim stole.
To Francuzi zaczęli przygotowywać te pyszne przekąski i napełniać je różnymi nadzieniami. I cały świat pokochał ten pomysł, ponieważ wszystko w ich przygotowaniu jest proste i genialnie proste!
Przekąski Profiteroles wypełnione pikantnym nadzieniem z twarogu z ziołami, apetycznym mielonym mięsem, delikatnymi krewetkami, kawiorem, zadziwią różnorodnością i mogą ozdobić każdy stół, nawet ten świąteczny. Przygotowałam dla Ciebie najlepsze, nowe przepisy na przepyszne nadzienia do Profiteroles. Gwarantuje, że wśród nich na pewno znajdziesz odpowiedni na nadchodzące Święta!
Profiteroles z serem, jajkami i ziołami
Na tarce z dużymi oczkami zetrzyj 150 g twardego sera i 2-3 jajka ugotowane na twardo. Dodaj garść posiekanego koperku i 2 ząbki czosnku, przepuszczone przez praskę. Dopraw nadzienie 2 łyżkami majonezu, wymieszaj. Odkrój wierzchołek ptysi i napełnij je przygotowaną masą, przykryj odkrojoną częścią.
Profiteroles z łososiem i twarogiem
Wymieszaj 200 g twarogu ze szczyptą ziół prowansalskich, dodaj trochę czarnego pieprzu i soli. Łososia (80 g) pokrój w cienkie plasterki. Profiterole wypełnij masą serową, umieść plasterek ryby na środku każdego. Udekoruj kompozycję sałatą lub ziołami.
Profiteroles z wędzonym kurczakiem i jajkami
Posiekaj 100 g wędzonego kurczaka i 2 jajka ugotowane na twardo. Dodaj pokrojony w kostkę ogórek bez skóry. Dopraw nadzienie 2 łyżkami majonezu, wymieszaj. Napełnij profiteroles przygotowanym nadzieniem.
Profiteroles z paluszkami krabowymi
Pokrój 8 paluszków krabowych i 1 ogórka w małą kostkę, dodaj 1 jajko ugotowane na twardo, starte na tarce o małych oczkach i 50 g roztartego widelcem twarogu. Dodaj 3 łyżki majonezu, pieprz do smaku, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj. Napełnij profiteroles nadzieniem.
Profiteroles z kawiorem i łososiem
Wymieszaj 200 g twarogu z 1 gotowanym jajkiem, startym na tarce z małymi otworami. Posól, popieprz do smaku. Napełnij profiteroles przygotowaną mieszanką. Udekoruj przystawkę plasterkami wędzonego łososia i czerwonym kawiorem.