Szybkie i smaczne danie albo przekąskę na wieczór: Nie robię już kanapek na zimno – Pieczone kanapki.

Jeżeli nie masz pomysłu na obiad, wypróbuj ten przepis!

To przepis na kanapki, jednak w zupełnie wyjątkowym wydaniu. Spróbuj ich – łatwo je przygotować, a smakują wyśmienicie!

Składniki:

  • chleb tostowy – w zależności od liczby osób
  • ser żółty – 300 g
  • dowolna szynka – 300 g
  • pomidory, koncentrat pomidorowy lub ketchup, zielone oliwki bez pestek, majonez, oregano – według uznania

Wykonanie:

Kromki chleba ułożyć w naczyniu do pieczenia. Rozsmarować na nich majonez i rozłożyć równomiernie 1/3 oliwek, pomidorów w plastrach i sera oraz połowę szynki.

Ułożyć drugą warstwę chleba i posmarować koncentratem (ketchupem). Rozłożyć resztę oliwek i połowę pozostałych plastrów pomidora. Ponownie posmarować majonezem i ułożyć takie dodatki jak na najniższej warstwie, zostawiając kilka plastrów sera i pomidora.

Przykryć całość serem i resztą pomidorów, posypać równomiernie oregano. Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez ok. 15 minut. Zapiekane kanapki gotowe! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!