Szybkie i smaczne danie albo przekąskę na wieczór: Nie robię już kanapek na zimno – Pieczone kanapki.
Jeżeli nie masz pomysłu na obiad, wypróbuj ten przepis!
To przepis na kanapki, jednak w zupełnie wyjątkowym wydaniu. Spróbuj ich – łatwo je przygotować, a smakują wyśmienicie!
Składniki:
- chleb tostowy – w zależności od liczby osób
- ser żółty – 300 g
- dowolna szynka – 300 g
- pomidory, koncentrat pomidorowy lub ketchup, zielone oliwki bez pestek, majonez, oregano – według uznania
Wykonanie:
Kromki chleba ułożyć w naczyniu do pieczenia. Rozsmarować na nich majonez i rozłożyć równomiernie 1/3 oliwek, pomidorów w plastrach i sera oraz połowę szynki.
Ułożyć drugą warstwę chleba i posmarować koncentratem (ketchupem). Rozłożyć resztę oliwek i połowę pozostałych plastrów pomidora. Ponownie posmarować majonezem i ułożyć takie dodatki jak na najniższej warstwie, zostawiając kilka plastrów sera i pomidora.