Zaskoczę Cię tym przepisem na tosty z pikantną pastą. Sekretem jest jeden składnik
Składniki
- 125 g twarogu
- 100 g rozsmarowanego masła
- łyżka miękkiego masła
- większa dymka (nawet zielona część)
- 1-2 ząbki zmiażdżonego czosnku
- 2 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżeczki pasty chili (do smaku)
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- grzanki smażone na smalcu i posmarowane czosnkiem
Przygotowanie
Zetrzyj ser na grubej tarce i drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj oba masła, musztardę i twaróg. Dodaj chili, paprykę oraz sól i pieprz. Wszystko wymieszaj, dopraw i odstaw na chwilę. Rozsmarować na grzance, gdy jest jeszcze ciepła i udekorować różnymi warzywami.