Tatar z twarogu i camemberta. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu.
Miłośnicy aromatycznych serów z pewnością docenią ten niekonwencjonalny preparat będący połączeniem dwóch z nich – mocnego twarogu i delikatniejszego Camemberta.
„Tatar bezmięsny” najlepiej smakuje na gorącej grzance z czosnkiem, ale pysznie będzie też z kromką świeżego pieczywa.
Składniki
- 100 g twarogu
- 90 g sera camembert
- 1 czerwona cebula
- 1 cebula dymka
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka pikantnego ketchupu
- 2 łyżki piwa
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- szczypta chilli
- sól
- pieprz
Proces przygotowania
Ser grubo zetrzeć, cebulę bardzo drobno posiekać. Dodaj piwo, olej, paprykę i wszystkie pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i chilli. Pozwól mu przejść na chwilę. Podawaj z gorącymi grzankami, posmarowane czosnkiem.