Tatar z twarogu i camemberta. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu.

Miłośnicy aromatycznych serów z pewnością docenią ten niekonwencjonalny preparat będący połączeniem dwóch z nich – mocnego twarogu i delikatniejszego Camemberta.

„Tatar bezmięsny” najlepiej smakuje na gorącej grzance z czosnkiem, ale pysznie będzie też z kromką świeżego pieczywa.

Składniki

  • 100 g twarogu
  • 90 g sera camembert
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cebula dymka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki piwa
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • szczypta chilli
  • sól
  • pieprz

Proces przygotowania

Ser grubo zetrzeć, cebulę bardzo drobno posiekać. Dodaj piwo, olej, paprykę i wszystkie pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i chilli. Pozwól mu przejść na chwilę. Podawaj z gorącymi grzankami, posmarowane czosnkiem.

error: Treść zabezpieczona !!