Łatwo je znaleźć i są niedrogie. To najsmaczniejsze bułki, jakie kiedykolwiek jadłem. Przepis.
Szukasz nowego przepisu na pyszny posiłek, który zasmakuje Twojej rodzinie i przyjaciołom?
Dziś podzielimy się z Tobą przepisem na pyszne klopsiki z mięsa mielonego w łatwym do zrobienia sosie, który zasmakuje wszystkim domownikom.
Jakie składniki są potrzebne do przygotowania tego dania? Poniższa lista zawiera wszystkie składniki potrzebne do przygotowania tego dania:
- kapusta pekińska – 0,5 szt.
- mięso mielone – 500 g
- cebula – 1 szt.
- czosnek – 1 ząbek
- bułka tarta – 3 łyżki stołowe
- ryż – 100g
- woda – 200ml
- olej
- sól
Z powyższych składników możesz przygotować pyszne klopsiki. Ale znajdziesz tu również składniki do przygotowania sosu, który będzie dobrze pasował do Twojego dania.
- cebula – 1 szt.
- marchew – 1 szt.
- czosnek – 2 ząbki
- kwaśna śmietana 200 g
- woda – 500 ml
- olej
- przyprawy – sól, pieprz, itp.
Sposób przygotowania:
Najpierw upewnij się, że ryż został prawidłowo ugotowany.
Umieść ryż w rondelku. Smażyć przez kilka minut. Następnie wlać wodę do rondla. Gotować ryż, aż woda całkowicie zniknie.
Przygotowaną kapustę pekińską należy pokroić na małe kawałki. Zalać kapustę 0,5 l wrzącej wody i pozostawić na chwilę do ostygnięcia.
Cebulę pokroić na małe kawałki.
Wymieszać ją z mięsem mielonym, jajkami i ugotowanym ryżem.
Z tej masy uformować klopsiki. Następnie obtocz je w bułce tartej.
Upiecz klopsiki w naczyniu do pieczenia lub na blasze. Naoliw naczynie i ułóż w nim klopsiki.
Piec przez około. Piec przez 20 minut, w temperaturze ok. 190 stopni C. Piec klopsiki w piekarniku przez 20 minut. 20 minut.
Przygotowanie sosu: Zetrzeć marchewkę na grubej tarce. Drobno posiekaj cebulę, a następnie podsmaż ją na patelni.
Po dodaniu marchewki do podsmażonej cebuli dodać czosnek. Na koniec wlać śmietanę i wodę.
Gdy woda się zagotuje, przykryć pokrywką.