Trę 4 ziemniaki dodaje 1 jajko, dodaje 150 g mięsa. Najlepszy przepis na pyszny obiad.

Całkowicie zakochaliśmy się w tym przepisie na nową wersję placków ziemniaczanych. Dodatek mięsa sprawia, że są one niesamowicie sycące. Szybkie w przygotowaniu, smaczne i aromatyczne danie – czegóż chcieć więcej…

Potrzebujesz:

  • 3-4 ziemniaki
  • 2 cebule szalotki
  • 150 g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz do smaku

Dodatkowo:

  • Kwaśna śmietana
  • Koperek

Przygotowanie:

Zetrzyj ziemniaki i szalotkę, odciśnij sok.

Przełóż na sito, posól i odciśnij sok. Przełóż ziemniaki do miski. Dodaj mięso mielone, jajka i wymieszaj.

Dodaj również mąkę, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Roztop trochę masła na patelni i formuj na niej placki z przygotowanej masy.

Piecz z każdej strony przez około 5 minut lub do zarumienienia powierzchni.

Podawaj np. z kleksem śmietany i posiekanym koperkiem. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!