Kiedy zobaczysz ten przepis na pierś z kurczaka, już nigdy nie przygotujesz jej w inny sposób.

Kurczak Hasselback to bardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis na pierś z kurczaka.
Jeśli jesteś smakoszem drobiu, ten przepis z pewnością jest dla Ciebie.

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50 g świeżych liści szpinaku
  • 50 g sera risotta
  • 2 piersi z kurczaka
  • 20 g startego sera cheddar
  • Papryka w proszku
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Na patelni podgrzej liście szpinaku. Następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez minutę i odstaw do ostygnięcia.

Na patelni podgrzej liście szpinaku. Następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez minutę i odstaw do ostygnięcia.

Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.

Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.

Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.

Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.

Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)

Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)

Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.

Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.

Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.

Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.

Udostępnij znajomym ten przepis! 🙂 SMACZNEGO!

error: Treść zabezpieczona !!