Raz dwa i gotowe: Ziemniaki, marchewka, groszek… i to pyszne danie ląduje na Twoim stole.
Proponuje przepis na przepyszne danie z najprostszych i najtańszych produktów. Spodoba się ono każdemu, kto je spróbuje. Połączenie znanych i lubianych składników z pewnością podbije kubki smakowe Twoje i Twojej rodziny!
Składniki
- 500 gramów ziemniaków
- 250 gramów marchwi po koreańsku
- 7 łyżek groszku konserwowego
- pół pęczka koperku
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki soli
- 3 łyżki oleju roślinnego
Przygotowanie
Umyj ziemniaki, włóż do garnka i zalej wodą, posól. Gotuj do miękkości przez około 20 minut. Schłodzone ziemniaki, obierz i pokrój w małą kostkę. Przenieś do głębokiej salaterki. Dodaj marchewkę po koreańsku ( możesz użyć kupnej bądź zrobić ją samodzielnie) i zielony groszek do ziemniaków.
Posiekaj koperek i czosnek na małe kawałki. Umieść przygotowane składniki w misce. Dodaj sól i pieprz do smaku, wlej olej roślinny i wymieszaj.