Delikatne z rumianą skórką, dla Pań dbających o linię – jedz i chudnij: Ciasto z kapustą na kefirze.
Jeśli w twojej rodzinie uwielbiają jeść ciasta, ale często nie masz wystarczająco dużo czasu, aby rozpieszczać swoich krewnych, to ten przepis na ciasto z kapustą jest tym, czego szukałaś!
Szybkie ciasto z młodą kapustą na kefirze jest przygotowywane prosto i szybko, danie jest zarówno smaczne, jak i sycące – doskonała opcja na kolację.
SKŁADNIKI
- 3 jajka
- 1 szklanka kefiru
- 3/4 szklanki mąki
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 mała główka kapusty
- sezam
- koperek
PRZYGOTOWANIE
Kapustę drobno posiekaj. Dodaj na patelnię, przykryj i duś na małym ogniu. Dodaj posiekane zioła, trochę soli i pieprz do smaku. Wymieszaj 1 jajko, mąkę, kefir i proszek do pieczenia, dodaj szczyptę soli. Ciasto powinno być średnio gęste. Roztrzep pozostałe 2 jajka w osobnej misce.
Lekko natłuść olejem formę, w której ciasto zostanie upieczone. Wlej do formy pół ciasta, dodaj nadzienie z kapusty , zalej najpierw jajkami, a następnie pozostałym ciastem. Ciasto możesz posypać sezamem.