Ten przepis to świetny pomysł na deser do kawy i herbaty.

Z tego przepisu powstaje pyszny deser, który łatwo zrobić w zaledwie 15 minut.

Może być stosowany do herbaty lub kawy i nie wymaga nawet pieczenia. Możesz go zrobić na tacy, w kubkach lub w misce. Możesz również użyć go jako nadzienia w ciastach i innych deserach.

Potrzebne składniki

  • 500 g śmietany
  • 150 mililitrów wody
  • 1 paczka żelatyny
  • 300g mleka skondensowanego

Dodatkowo

  • Ciasteczka maślane
  • Kawa – do zaparzenia

Do dekoracji

  • 200g czekolady
  • 250 mililitrów bitej śmietany

Jak przygotować.

Deser można zrobić bez herbatników. Są one całkowicie opcjonalne. Najpierw weź dużą miskę i ułóż na niej warstwę biscotti lub herbatników.

Przed umieszczeniem herbatników możesz je namoczyć w mleku lub kawie. Następnie w osobnej misce umieść śmietanę. Ubij ją z mlekiem skondensowanym. Żelatynę wymieszaj z odrobiną wody.

Śmietanę wymieszać z żelatyną po jej rozpuszczeniu. Warstwę możesz ułożyć bezpośrednio w misce lub nad ciastkami. Następnie należy przygotować polewę. Śmietankę należy podgrzać na średnim ogniu. Do śmietanki dodać czekoladę i dobrze wymieszać.

Pozwól ciastu ostygnąć przed dodaniem polewy. Smacznego.

error: Treść zabezpieczona !!