Przepis na potrawę mięsną – Ukraińskie zrazy są sycące, pyszne i oryginalne. Przepis.
Nie masz pomysłu na obiad? Czy Ty i Twoja rodzina jecie mięsa? A może wystarczają Ci tradycyjne panierowane kotlety? Zrazy mogą być dziś idealnym wyborem.
Składniki
- 400g mięsa wołowego (udziec i polędwica, ozór), lub wieprzowego (karkówka i schab).
- 250g cebuli (2 duże lub 3 małe)
- 150g mąki
- 300g śmietany (18% lub 20%).
- Koperek (świeży lub suszony)
- 2 łyżki octu
- 4 łyżki oleju roślinnego
Przyprawy
- 1 łyżeczka mielonej papryki (słodkiej lub ostrej, lub pół na pół)
- 2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli