Kawałki kurczaka w boczku z parmezanem. Moja rodzina wyrywa sobie przepis z rąk.
Kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Wypróbuj ten niezwykły przepis, w którym główną rolę odgrywaboczek i parmezan. Ten wspaniały posiłek przygotujesz w kilka minut, teraz pozostaje tylko wybrać najlepszy dodatek.
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 8 długich plastrów boczku
- sól
- mielony pieprz
- przyprawy do grilla
- zioła prowansalskie
- olej
- 1 łyżeczka masła
- 150 ml śmietanki – 33%
- 2 łyżki startego parmezanu
Proces przygotowania
Z piersi kurczaka zdejmij skórę, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pierś pokroić na 8 części, posypać solą i pieprzem, posypać grillem i przyprawami prowansalskimi i każdy kawałek zawinąć w plasterek boczku. Na patelni rozgrzewamy olej i masło i smażymy na nim przygotowane mięso. Wyjmij gotowe mięso, wlej śmietanę do ciasta i dodaj parmezan. Wymieszaj i pozwól serowi się roztopić. Podawane z puree ziemniaczanym.