Przygotuj w domu klasykę, z którą nigdy się nie pomylisz. Doskonały gulasz wołowy, któremu nikt nie będzie w stanie się oprzeć.
Do miski dodać posiekaną cebulę. Wołowinę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w plasterki i wrzucić do garnka. Wlać olej i smażyć w wysokiej temperaturze przez 3 do 4 minut. Usmażony boczek wyjąć z garnka, dodać połowę mięsa i smażyć w wysokiej temperaturze przez 7 do 8 minut. Następnie w ten sam sposób podsmaż drugą połowę mięsa.
Wyjmij mięso, dodaj cebulę i smaż na średnim ogniu przez 10-12 minut. Drobno posiekaj zioła i kminek nożem i włóż do miski. Mięso wrzucamy do garnka ze smażoną cebulą i mieszamy. Dodać sól i pieprz, wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez 20-25 minut. Dodać mieszankę ziół, wymieszać i dusić 1-2 minuty.
Następnie dodać pieprz mielony i ostry, wymieszać. Dodać koncentrat, wlać czerwone wino, wymieszać i dusić 2-3 minuty. Zalać gorącą wodą, dobrze wymieszać, dodać liść laurowy, częściowo przykryć i gotować 30 minut. Po upływie tego czasu wymieszać gulasz i gotować kolejne 30 minut. W razie potrzeby dodać bulion wołowy lub gorącą wodę, wymieszać i gotować 30 minut. Mięso gotujemy do miękkości, możemy je podawać.