Jedna blacha to za mało: Pyszne ciasto bez pieczenia: Mój hit na każdym przyjęciu.
Kto z nas nie lubi przekąsić czasem czegoś słodkiego?
Niestety przygotowanie większości deserów wymaga poświęcenia mnóstwa czasu oraz energii.
Składniki:
- opakowanie budyniu waniliowego;
- 500 ml mleka;
- 500 ml śmietany 30%;
- długie biszkopty (najlepiej ladyfingers);
- cukier (do smaku wedle uznania).
Polewa:
- tabliczka dowolnej czekolady;
- 100 ml śmietany 30%.
Sposób przygotowania:
Biszkopty namocz przez chwilę w mleku i ułóż na niewielkiej formie do pieczenia ciasta.
Następnie przygotuj masę z budyniu w proszku, mleka oraz cukru. Tak naprawdę wystarczy ugotować klasyczny budyń.
Nakładamy go na biszkopty i pozostawiamy je do ostygnięcia. Po tym czasie na masę budyniową kładziemy ubitą śmietanę i wyrównujemy powierzchnię.
Nakładamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w mleku, na które pozostaje nałożyć polewę.