Lepszy niż lody. Zasmakuje absolutnie każdemu. Oto przepis na najlepszy deser, jaki próbowałam.
W tym celu należy dokładnie wymiksować jajka z cukrem (ok. 10 minut na wysokich obrotach) aż do utworzenia piany. Następnie dodajemy cukier wanilinowy oraz sól i delikatnie mieszamy.
Po tym w osobnym naczyniu łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao – dodajemy składniki do miski z pianą powoli, mieszając lekko. Na koniec mieszamy wodę z dwoma łyżeczkami ciasta, wlewamy do całości i ponownie dokładnie, lecz bardzo delikatnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia (można posmarować go także odrobiną masła) blachę. Masę należy piec w rozgrzanym do 180 stopni C. piekarniku przez ok. 15 minut.
Po wyjęciu upieczonego już ciasta należy przekroić je na pół – dzięki temu otrzymamy spód i górną warstwę, którą później przełożymy kremem.