Dieta barszcz – jak jeść barszcz aby waga poleciała w dół. Szczegółowa instrukcja oraz przepis
Składniki:
- burak – 1 szt
- cebula – 1 szt
- seler naciowy – 1 łodyga
- marchew – 1 szt
- papryka – 1 szt
- cukinia – 1 szt
- kapusta – 1/2 główki
- pomidory w puszce lub passata pomidorowa – 2 szt
- woda – 14 szklanek
- sól
- ulubiona zielenina
- olej słonecznikowy – 2-3 łyżki
Przygotowanie – krok po kroku
Przygotuj pierwszą porcję warzyw – cebulę, marchew, burak, seler – umyj i obierz wszystkie te warzywa, następnie pokrój w cienkie plasterku lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na rozgrzanym na patelni oleju, podsmaż wszystkie przygotowane warzywa. Do miękkich warzyw dodaj passatę pomidorową.
Cukinię i kapustę pokrój dość drobno. Wrzuć do gotującej się wody i przypraw. Wszystkie składniki połącz ze sobą i dopraw do smaku.