Dieta bulionowa – w końcu skuteczna dieta. Minus 2 kg w tydzień. Rewolucja w świecie odchudzania
Masz możliwość wyboru mięsa na bulion, może to być kura, indyk, wół – to bez znaczenia. Zasada, której musisz się trzymać to gotowanie rosołu z kośćmi! Dzięki temu zupa zostanie wzbogacona o kolagen, który pozytywnie działa na skórę – zwalcza zmarszczki i rozstępy. Przy okazji Twoje stawy również odczują korzyści.
Sposób przygotowania
Czas jaki musisz poświęcić na gotowanie rosołu to w przypadku mięsa wołowego – 3-4 godziny, a w przypadku mięsa z kury – 1,5-2 godziny. Jeżeli chcesz przyśpieszyć proces, możesz skorzystać z szybkowaru.
Nadrzędną zasadą jest ugotowanie rosołu z kością. Z tego powodu zupę przyrządza się z dodatkiem: soku z cytryny, octu, pomidorów itp. Poniżej przepis na odchudzający rosół z kurczaka.