Dieta Japonek – dlaczego mogą stracić do 6 kg w ciągu dwóch tygodni. Piją kawę i jedzą jajka.
Japonki słyną z bardzo dobrego zdrowia i samopoczucia, a także długiego życia. Wolniej się starzeją i zachowują na dłużej młody wygląd.
Zazwyczaj są szczupłe, mają jędrne ciała i są w dobrej kondycji fizycznej. Oto parę wskazówek, w jaki sposób o siebie dbają i jak się odżywiają. Zainspiruj się, jeśli planujesz zrzucić parę kilogramów, a przede wszystkim zachować wagę w normie na dłuższy czas.
Bardzo ważne są nawyki żywieniowe, ale i parę zwyczajów, które dodatkowo pomogą Ci utrzymać lekką i zdrową dietę, jak np. picie kawy.
Sekret Japonek na szczupłe, zdrowe ciało
Japonki są kobietami drobnymi, ich wzrost oscyluje wokół 160 cm. Takie wymiary zwykle idą w parze z dość niską wagą z przedziału 45-55 kg. Średnia waga kobiet zazwyczaj nie przekracza nawet 60 kg!
Wskaźnik BMI Japonek bardzo odbiega od naszych zachodnich standardów.
Osoby z nadwagą i otyłością w Japonii wciąż bardzo trudno spotkać. Naród ten od wielu lat wygrywa w rankingach najzdrowszej i najdłużej żyjącej ludności na świecie.
Naukowcy jednoznacznie wskazują, iż jest to zasługą zdrowej, zróżnicowanej diety, ruchu i mniejszej ilości stresu, a także życzliwego, spokojnego usposobienia.