Co ważne – nie powoduje ona przy tym skutków ubocznych i dostarcza organizmowi odpowiedniej dawki energii. Największe efekty w pozbywaniu się nadmiernej wagi daje dieta proteinowa.

Utrata wagi bez wysiłku

Dążenie do wymarzonej wagi często jest ciężkim i trudnym zadaniem. Niestety nie zawsze mamy siłę oraz czas aby odpowiednio zadbać o swoją dietę bądź odpowiedni wysiłek fizyczny.

Oto wyjątkowy sposób pomagający schudnąć bez restrykcyjnych diet oraz bez restrykcyjnych ćwiczyć na siłowni. Metodę tą można powtarzać nawet kilka razy aż do otrzymania oczekiwane i wymarzonej wagi. Wystarczy przygotować te dwa posiłki i schudnąć nawet 3 kg.

Dieta proteinowa

Nie od dziś wiadomo, że jedną z najskuteczniejszych diet odchudzających jest dieta proteinowa. Co najważniejsze jest to dieta, która nie powoduje skutków ubocznych oraz dostarcza nam dużo energii.

Warto jednak pamiętać, że podczas diety ludzki organizm może utracić niektóre witaminy oraz niektóre mikroelementy. Dzieje się tak jeśli spożywa się mało tłuszczów oraz węglowodanów. Natomiast jeśli dieta nie będzie trwała przez dłuższy okres czasu nie należy się tym przejmować. Na pewno nam nie zaszkodzi.

Proteinowa dieta dla leniwych:

Zaprezentowana tutaj dieta proteinowa jest tak zwaną dietą dla leniwych. Co więcej jest to dieta idealna dla każdego kto chce zobaczyć natychmiastowe efekty z stosowania diety.

Dieta ta nazywana jest często dietą dla osób leniwych ze względu na to iż jest dosyć łatwa w stosowaniu. Dieta składa się bowiem tylko z dwóch dań, a więc nie wymaga od nas poświęcenia zbyt dużych nakładów czasu na przygotowanie posiłków oraz na poszukiwanie nietypowych produktów.

Trzydniowy sposób na: dwa dania, które pomogą schudnąć nawet do 5 kg:

Przez 3 dni należy stosować dwa posiłki, a przygotowaną żywność należy przechowywać w lodówce aby była świeża. W trakcie diety należy jeść 4 razy dziennie przygotowane posiłki w systemie zmianowym. Natomiast dietę można urozmaicić dodatkiem sosu na przykład : majonezem domowej roboty.

Danie numer 1: Wariant nr 1: zupa z kurczaka z jajkiem

Składniki potrzebne do przygotowania zupy:

  • 1 całe jajko,
  • 1 cebula,
  • 2 liście laurowe,
  • sól do smaku,
  • 700 g filetów z kurczaka.

Sposób przygotowania dania:

W pierwszej kolejności należy umyć filet, a następnie włożyć go do rondla z wodą. Następnie należy włączyć ogrzewanie garnka, a gdy woda się zagotuje należy odcedzić pianę i gotować filety i jeszcze przez około 20 minut. Po tym czasie należy odsączyć wodę, a do umycia mięsa należy użyć czystej wody.

Następnie do garnka należy kolejno dodać: całą cebulę, sól oraz liść laurowy. Wówczas należy wyjąć mięso z garnka pokroić je na mniejsze kawałki i ponownie dodać do wywaru. W międzyczasie należy ugotować jajko na twardo. Po ugotowaniu jako należy obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Gotową zupę należy nałożyć do miski bądź głębszego talerza i dodać jajko.

Danie numer 1: Wariant nr 2: danie z tofu

Składniki do przygotowania dania:

  • 30 g tofu,
  • 2 całe jajka,
  • dwie łyżki stołowe soku z cytryny,
  • 700 g piersi z kurczaka,
  • 1 cały ząbek czosnku,
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności należy opłukać filet i podgrzać wodę w rondlu. Gdy woda się zagotuje należy usunąć z garnka powstałą pianę i gotować mięso jeszcze przez około 20 minut. Po tym czasie należy odcedzić wodę, a mięso należy umyć w czystej wodzie. Do garnka należy dodać sól i jeden ząbek czosnku.

Mięso wówczas należy pokroić na mniejsze kawałki, podobnie jak w pierwszym przepisie. Do mięsa należy dodać bulion i sok z cytryny. Osobno należy ugotować jajko, a gdy tak się stanie należy je ostudzić, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Z tofu należy uformować małe kostki i dodać do wywaru. Zupę należy podawać w misce bądź w głębokim talerzu z dodatkiem sera oraz jajkiem.

Danie numer 2: wariant nr 1: danie z twarożkiem

Składniki niezbędne do przygotowania dania:

  • 100 g marchwi,
  • 300 kg ogórków,
  • 100 g jabłek,
  • 100 g jogurtu naturalnego,
  • 250 g niskotłuszczowe go twarogu,
  • jedna łyżeczka mała soku z cytryny.

Sposób przygotowania:

Wszystkie produkty należy drobno posiekać bądź zetrzeć na tarce i połączyć z twarogiem. Danie należy doprawić sokiem z cytryny i jogurtem oraz ewentualnie miodem. Całość delikatnie wymieszać i danie jest gotowe.

Danie numer 2: Wariant nr 2: danie z tuńczykiem

Składniki niezbędne do przygotowania dania z tuńczykiem:

  • 200 g tuńczyka z puszki,
  • jedna łyżka stołowa soku z cytryny,
  • 200 g selera naciowego,
  • jedna łyżka stołowa oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu.

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności należy rozgnieść tuńczyka za pomocą na przykład widelca. Następnie należy go wymieszać z selerem naciowym i doprawić: oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz pieprzem. Danie jest gotowe.

W ten sposób można wybrać jedną wersję zupy i jedną wersję sałatki aby zastosować dietę. Wówczas zyskujemy zdrowy, a dodatkowo wyjątkowo niskokaloryczny posiłek. Po upływie trzech dni należy odstawić dietę. Jednakże można ją kontynuować po upływie miesiąca. Do posiłków można dodawać różne rodzaje zup i sałatek. Co więcej podczas stosowania diety należy pamiętać aby wypijać od półtorej do dwóch litrów wody dziennie.

error: Treść zabezpieczona !!