Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Dopraw filet z łososia solą i czarnym pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż łososia przez 1-2 minuty z każdej strony, aż nabierze złocistego koloru. Zdejmij łososia z patelni i odstaw na bok. Na tej samej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i masło, dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż zmięknie. Dodaj zmiażdżony czosnek i smaż przez 1 minutę, aż uwolni swój aromat.
Wlej wytrawne białe wino i gotuj, aż odparuje o połowę. Dodaj śmietankę i starty parmezan, mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj świeży szpinak i sok z cytryny, dopraw solą i czarnym pieprzem. Umieść łososia z powrotem na patelni, przykryj i gotuj przez 7-15 minut, w zależności od grubości fileta, aż będzie gotowy. Na patelni rozgrzej olej roślinny i podsmaż posiekaną cebulę oraz startą marchewkę, aż będą miękkie.
Dodaj szklankę ryżu, 1/2 łyżeczki soli i szczyptę kurkumy. Wszystko dobrze wymieszaj. Wlej 2 szklanki wody, doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem, aż woda wyparuje, a ryż będzie miękki. Podawaj łososia w kremowym sosie z ryżem. To połączenie delikatnej ryby, aromatycznego sosu i pachnącego ryżu z marchewką i kurkumą z pewnością zachwyci Wasze podniebienia!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.