Fit Sałatka z kapustą o niesamowitym smaku: Sztuczka szefa kuchni, dzięki której warzywa nabiorą dużo lepszego smaku, mało kto o tym wie.

Znakomity przepis na domową kremową sałatkę o fantastycznym smaku i bardzo prostym przygotowaniu.

Dzięki małej sztuczce przy przygotowywaniu warzyw, uzyskany efekt będzie smakował dużo lepiej i miał dużo ładniejszy kolor.

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1/4 młodej kapusty
  • 1/5 czerwonej cebuli
  • 3 sztuki cebulki dymki

Sos:

  • 1 szklanka jogurtu greckiego (bez smaku)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki musztardy

Przygotowanie:

Przygotujemy wszystkie składniki:

Oczyść marchewkę. Zetrzyj na grubej tarce. Cebulę pokroić w drobne plasterki.

W ten sam sposób pokrój kapustę. Teraz przygotujemy garnek. Wlej do niego gorącą wodę i dodaj 1-2 łyżki octu .

Włóż warzywa do wody i pozostaw je w wodzie na 2 minuty. W ten sposób warzywa zachowują swój kolor i dużo lepiej smakują. Następnie odcedź warzywa.

Drobno posiekaj zieloną część cebuli. Dodać do warzyw i przygotować dressing. Ubieranie się: Włóż jogurt do miski. Dodaj olej, musztardę i wymieszaj.

Dodać wszystkie przyprawy i sól. Dobrze wymieszaj. Dodaj do warzyw i dobrze wymieszaj.

Sałatka najlepiej smakuje po dojrzewaniu, ale można ją też podawać od razu. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!