Gulasz z wieprzowiny i wędzonego mięsa. Wszyscy są zachwyceni jej smakiem. Przepis.
Składniki
- 500 g łopatki wieprzowej
- 200 g wędzonej karkówki
- 3 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki mielonej papryki
- łyżka smalcu _
- łyżki zwykłej mąki
- bulion lub woda + bulion
- łyżka puree
- sól
- pieprz
- nasiona kminku
- czerwony pieprz
Przygotowanie
Wieprzowinę pokroić w kostkę. Rozgrzej smalec i podsmaż drobno pokrojoną cebulę, aż się zarumieni. Dodaj posiekany czosnek, przyprawy i puree. Po chwili dodać paprykę i wymieszać. Wlać bulion i gotować prawie do miękkości. Wędzone mięso kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Gotuj przez chwilę i dodaj mąkę dobrze wymieszaną z odrobiną bulionu lub wody.