Została wykonana wyłącznie z naturalnych składników, które oprócz tego, mają również wiele innych korzyści zdrowotnych. Bez trudu można przygotować tę mieszankę, a jej korzyści zdrowotne są nieocenione.
Wlej wodę do garnka, a następnie dodaj orzechy włoskie. Gotuj przez 15-20 minut. Następnie, obróć czosnek i podziel go na ząbki.
Umieść ząbki w mikserze. Opłucz cytryny, wcześniej oczyszczone sodą oczyszczoną, czystą wodą i osusz. Odcinając końcówki, pokrój cytryny wraz ze skórką na mniejsze kawałki i dodaj do miksera, do ząbków czosnku. Wszystko zmiksuj.
Wyjmij orzechy z garnka i obierz je. Dodaj je do miksera z resztą składników i ponownie zmiksuj. Zmieszaną mieszaninę przełóż do miski i dodaj miód. Mieszaj wszystko razem.
Gotową mieszankę przełóż do czystych i suchych szklanych słoików, zakręć je i odstaw w ciemne miejsce na 10 dni.
1 łyżeczkę mieszanki zaleca się przyjmować 3 do 4 razy dziennie, po posiłkach.
Orzechy włoskie są bogate w witaminy A, E, B, C, PP, K, a także minerały jak cynk i jod, co sprzyja wzmacnianiu układu odpornościowego i poprawia pracę tarczycy.
Czosnek, bogaty w selen i allicynę, uczestniczy w tworzeniu hormonów i zapobiega różnym chorobom.
Cytryna, zawierająca potas, wapń, żelazo, magnez, cynk i fosfor, aktywuje tarczycę i odżywia mózg oraz komórki nerwowe.
Miód wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tarczycy, a jego właściwości lecznicze potęgują się w połączeniu z orzechami i cytryną. Życzymy dużo zdrowia!