Smakowite, domowe lody wykonane bez dodawania jaj. Składniki należy staranie wymieszać i zamrozić. Powstaną wspaniałe, kemowe lody bez grudek i kryształków lodu.
Do wykonania domowych lodów bez jajek wystarczy wymieszać tylko wskazane składniki i zamrozić.
To świetna propozycja, którą można wykorzystać podczas letnich upałów. Lody bez dodatku jajek są puszyste i przede wszystkim pozbawione jakiejkolwiek chemii i konserwantów. Z pewnością będą smakować również dzieciom.
Składniki:
- 400 ml śmietanki kremówki 30%,
- 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego,
- ulubione owoce,
- kawałki czekolady,
- orzechy,
- rożki do lodów,
- wafle.
Sposób przygotowania:
Śmietankę ubić z dodatkiem mleka skondensowanego. Przygotowaną masę można podzielić do dwóch pojemników – do jednego dodać owoce, a do drugiego czekoladę czy też inne ulubione składniki. Wystarczy zamrozić i gotowe. Te lody są kremowe nawet po zamrożeniu, Smacznego!