Ta miękka rolada dosłownie rozpływa się w ustach. Poza tym mój trik sprawia, że ​​wygląda jak z luksusowej cukierni.

Szukasz pysznego i efektownego deseru, który zachwyci Twoich gości? Wypróbuj roladę z bąbelkową czekoladą! Doskonały deser, który zachwyci Cię od pierwszego wejrzenia. Nikt Ci nie uwierzy, że nie kupiłeś go w cukierni.

Poznasz także genialny trik, jak ozdobić roladę folią bąbelkową. Rolada jest surowa, szybka, ale z pewnością przebije nawet pieczone desery. Dekorowanie deserów folią bąbelkową to łatwy i przyjemny sposób na nadanie deserom niepowtarzalnego i eleganckiego wyglądu.

Potrzebujemy:

  • 300 g ciastek
  • 120 g roztopionego masła
  • 3 łyżki Nutelli
  • 70 g serka ricotta (można zastąpić serkiem mascarpone lub miękkim twarożkiem)
  • 30 g cukru pudru
  • 70 ml śmietany do ubijania
  • 30 g mąki kokosowej
  • 2 banany
  • 80 g białej czekolady
  • 80 g mlecznej czekolady
  • Folia bąbelkowa (folia bąbelkowa)

Przygotowanie:

Ciastka pokrusz i delikatnie wymieszaj blenderem ręcznym.

Dodać roztopione masło, wymieszać, dodać Nutellę i dobrze wymieszać. Rozłóż masę na folii spożywczej, przykryj drugą folią i rozwałkuj na cienki placek. W misce wymieszaj serek ricotta z cukrem pudrem na gładką masę.

Dodać śmietankę i ubić. Delikatnie wymieszaj mąkę kokosową i równomiernie rozprowadź ją na zwiniętej blaszce. Na blasze połóż dwa banany i zwiń je w folię. Roladę włóż do lodówki na 30 minut. Rozpuść czekoladę białą i mleczną.

Obie roztopione czekolady wlać do rękawów cukierniczych. Przygotowujemy folię bąbelkową i posypujemy ją na przemian czekoladą, delikatnie rozprowadzamy łyżką. Wyjmij bułkę z folii i połóż na jej powierzchni folię bąbelkową z czekoladą. Włóż ponownie do lodówki na 30 minut.

Wyjmij roladę z lodówki, ostrożnie zdejmij folię bąbelkową i możesz podawać roladę. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!