Wzmacnia odporność, chroni przed wirusami: Moja babcia zdradziła przepis na odporność.

Jak być odpornym na choroby? Wszyscy zadajemy sobie to pytanie.

Często dbając o swoje zdrowie i chcąc wzmocnić odporność, sięgamy po rozwiązania z apteki. Nie zawsze chemiczne substancje są tym, co dla nas najlepsze. Dlatego może warto zwrócić się ku naturze i wypróbować sprawdzony przepis na odporność „z babcinej apteczki”.

Na czym oparty jest ten przepis?

Na niepozornych, prostych składnikach, które zapewne zna każdy z nas. Są to…chrzan i miód. Przepis ten był bardzo popularny przed laty, z powodzeniem stosowany przez naszych przodków. Oprócz chrzanu i miodu dodawano do niego też miód i korzeń imbiru, aby spotęgować działanie tego naturalnego antybiotyku.

Jakie korzyści zdrowotne ma mieszanka chrzanowa?

– mocno wspiera i wzmacnia odporność organizmu,

– działanie przeciwzapalne i antyseptyczne,

– „naturalny antybiotyk”, pomocny w leczeniu przeziębień i grypy,

– oczyszczenie krwi,

– regulowanie ciśnienia tętniczego,

– ochrona komórek przed wolnymi rodnikami,

– profilaktyka przeciwnowotworowa,

– zapobieganie chorobom sercowo-naczyniowym,

– obniżenie poziomu cholesterolu we krwi,

– utrzymanie mocnych i czystych naczyń krwionośnych (bez niebezpiecznych złogów)

– oczyszczenie układu oddechowego ze śluzu,

– działanie moczopędne, które oczyszcza organizm z toksyn.

Czego potrzebujesz do przygotowania mieszanki:

  • 250 g chrzanu,
  • 200 g miodu o dobrej jakości,
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny,
  • 3 cm korzenia imbiru.

Sposób przygotowania: Zetrzyj chrzan i imbir na tarce o drobnych oczkach. Zalej je szklanką przegotowanej (ale nie gorącej/wrzącej) wody. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj, przykryj i odstaw na 30 minut w temperaturze w pokojowej.

Po tym czasie ostrożnie odcedź płyn za pomocą sterylnej ściereczki lub gazy. Do powstałego produktu dodaj miód i cytrynę. Chrzanowa mieszanka jest gotowa do użytku. Na zdrowie!

Przekonaj się na własnej skórze, że powrót do natury i babcine receptury są naprawdę skuteczne. Bez szpikowania się chemią, bazując w 100% na naturalnych, tanich i łatwo dostępnych produktach.

Specyfik możesz przechowywać w lodówce, jednak nie dłużej niż 6 dni. W przypadku choroby, stosuj mieszankę trzy razy dziennie po jednej łyżeczce.

Jeśli chcesz jedynie profilaktycznie wzmocnić odporność to wystarczy jedna łyżeczka rano, przed śniadaniem na czczo. Chrzanowa mieszanka ma ostry smak, dlatego nie powinno się jej podawać dzieciom, gdyż może spowodować podrażnienia. Również osoby, które cierpią na wrzody i problemy żołądkowe, nie powinny jej stosować,

error: Treść zabezpieczona !!