Szybka pyszna kolacja gotowa: Zawiń ser, szynkę, salami lub inne ulubione dodatki i do piekarnika.
Nadziewane paluszki to świetna propozycja na pyszną przekąskę albo kolację.
Wystarczy użyć kilka podstawowych składników, aby zaskoczyć bliskich pysznym jedzeniem. Można nim zaskoczyć najbliższych.
Składniki:
- 250 g ciasta francuskiego,
- 3 g oregano,
- 100 g sosu pomidorowego,
- 100 g twardego sera,
- 50 g szynki,
- 50 g salami,
- 50 g paprykowego bądź pikantnego salami, w zależności od upodobania.
Ponadto:
- 30 g sosu pomidorowego,
- 20 g parmezanu,
- 3 g oregano.
Sposób przygotowania:
Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować jego powierzchnię przecierem pomidorowym, a następnie posypać całość oregano oraz startym wcześniej serem. Ułożyć rzędem salami, szynkę i kolejne salami. Całość zwinąć w rulon. Dobrze zacisnąć końce i przełożyć rulon na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Górę posmarować przecierem pomidorowym i posypać ją oregano oraz startym parmezanem. Wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika.