Zaskoczę Cie tym przepisem na grzyby w cieście – Staną się częstym gościem na stole w jadalni.
Dzisiejszy przepis to pieczarki w cieście i chrupiąca bułka tarta.
Przystawka przygotowywana jest zaskakująco prosto i bardzo szybko. Potrzebujesz tylko 10 minut. Zapewniamy, że gdy raz spróbujesz, będziesz gotować raz za razem. Ten przepis jest cudownie uzależniający! Więc z góry życzymy smacznego!
Pieczarki w cieście
Składniki
- 250 g pieczarek
- 10 g płynnego miodu
- 20 g musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 jajko kurze
- 30 ml mleka
- sól dla smaku
- mielony czarny pieprz opcjonalnie
Przygotowanie
Pieczarki umyć i gotować w całości w wodzie przez dwie minuty. Następnie przełóż do durszlaka i zalej zimną wodą, aby zakończyć proces gotowania.
Do marynaty wymieszać miód z musztardą i sokiem z cytryny. Następnie wymieszać grzyby z marynatą i odstawić na około 10 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym. W tym czasie ubij jajko z solą i mlekiem. Przed smażeniem grzyby należy zanurzyć w jajku, następnie w mące, a następnie w bułce tartej. A potem znowu w jajku i bułce tartej. Każda pieczarka powinna tworzyć zgrabną żółtą kulkę. Aby uzyskać cieplejszą, bogatszą przystawkę, wymieszaj bułkę tartą z odrobiną kurkumy.
Pieczarki smażymy przez kilka minut, od czasu do czasu obracając. Po usmażeniu zalecamy ułożenie pieczarek w cieście na ręczniku papierowym, aby wchłonął cały nadmiar tłuszczu.