Zaskoczę Cie tym przepisem na grzyby w cieście – Staną się częstym gościem na stole w jadalni.

Dzisiejszy przepis to pieczarki w cieście i chrupiąca bułka tarta.

Przystawka przygotowywana jest zaskakująco prosto i bardzo szybko. Potrzebujesz tylko 10 minut. Zapewniamy, że gdy raz spróbujesz, będziesz gotować raz za razem. Ten przepis jest cudownie uzależniający! Więc z góry życzymy smacznego!

Pieczarki w cieście

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 10 g płynnego miodu
  • 20 g musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 jajko kurze
  • 30 ml mleka
  • sól dla smaku
  • mielony czarny pieprz opcjonalnie

Przygotowanie

Pieczarki umyć i gotować w całości w wodzie przez dwie minuty. Następnie przełóż do durszlaka i zalej zimną wodą, aby zakończyć proces gotowania.

Do marynaty wymieszać miód z musztardą i sokiem z cytryny. Następnie wymieszać grzyby z marynatą i odstawić na około 10 minut. Mieszaj od czasu do czasu.

Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym. W tym czasie ubij jajko z solą i mlekiem. Przed smażeniem grzyby należy zanurzyć w jajku, następnie w mące, a następnie w bułce tartej. A potem znowu w jajku i bułce tartej. Każda pieczarka powinna tworzyć zgrabną żółtą kulkę. Aby uzyskać cieplejszą, bogatszą przystawkę, wymieszaj bułkę tartą z odrobiną kurkumy.

Pieczarki smażymy przez kilka minut, od czasu do czasu obracając. Po usmażeniu zalecamy ułożenie pieczarek w cieście na ręczniku papierowym, aby wchłonął cały nadmiar tłuszczu.

Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!