Oto najbardziej niebezpieczne produkty dla ludzkiego ciała – przez nie powstają nowotwory
Głównie te wędzone, ponieważ zawierają one azotan sodu, który jest odpowiedzialny za rozwój raka. Azotan sodu jest substancja używana jako barwnik spożywczy oraz konserwant. U osób, które spożywają w dużych ilościach wędzone kiełbasy i wędliny najczęściej powstaje rak jelita.
Napoje gazowanie
Głównie chodzi o te słodkie, z przeprowadzonych badan wynika jasno, że wystarczy spożycie dwóch szklanek tego typu napojów w tygodniu, może zwiększyć możliwość wystąpienia i rozwoju raka trzustki nawet o 50%. Wpływ na to mają substancje słodzone , smakowe oraz rakotwórcze, które występują w napojach gazowanych.
Fast food
Niestety jest to grupa produktów, których częste spożywanie doprowadza do wystąpienia cukrzycy, otyłości, czy też raka piersi.
Wyeliminowanie wyżej wymienionych produktów z diety oraz wprowadzenie zdrowszych nawyków żywieniowych, dodatkowo uzupełnionych aktywnością fizyczną, prowadzi do zmniejszenia ryzyka zachorowania na raka i inne poważne choroby.