Pokrój polędwiczki wieprzowe w plastry, połóż na nie tą mieszankę i ciesz się pysznym smakiem. Niesamowity przepis.
Naprawdę smaczne i delikatne mięso, które jest bardzo łatwe w przygotowaniu i doskonale smakuje. Z pewnością Twoi goście będą zachwyceni ich obłędnie pysznym smakiem i apetycznym aromatem!
Potrzebujesz:
- 6 plastrów polędwicy wieprzowej (schabu)
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka oregano
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 150 g twardego sera
- 3 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Plastry mięsa ułóż obok siebie i natnij je z obu stron tworząc z nacięć kratkę. Włóż schab do miski, posól z obu stron, popieprz i posyp oregano.
Wlej olej roślinny i wymieszaj. Jajka ugotowane na twardo zetrzyj tarce, przełóż do miski i wymieszaj ze tartym serem i majonezem. Blachę do pieczenia przykryj papierem do pieczenia, ułóż na niej plastry mięsa i na każdy połóż mieszankę jajeczno-serową.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30-35 minut. Wszystko gotowe.