Pyszne przekąski w 15 min. Szybkie i proste. Goście zachwyceni. Hit na każdej imprezie.
Do 200 g twarożku dodaj dwie łyżki słodkiej śmietany i świeży koperek. Dwa ząbki czosnku przepuść przez praskę. Wszystko wymieszaj i posól do smaku.
Tortilla z nadzieniem z fasoli
200 g ugotowanej fasoli zmiel w maszynce do mięsa lub blenderze. Na maśle zeszklij jedna posiekaną drobno cebulę, dodaj 2 starte ząbki czosnku, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Tortilla z paluszkami krabowymi
Na tarce zetrzyj jednego świeżego ogórka lub pokrój go w cienkie słupki. Dwa jajka ugotuj na twardo, posiekaj po wystygnięciu. Wszystko wymieszaj z 250 g paluszków krabowych, do smaku dodaj majonez, sól i ulubione zioła.
Tortilla z szynką i serem
Zetrzyj na tarce 200 g twardego żółtego sera, wymieszaj z taka samą ilością pokrojonej w kostkę szynki i drobno pokrojonym świeżym ogórkiem. Dodaj majonez i ulubione przyprawy.