Odkryj, jak przygotować jajka, aby smakowały jak z rąk szefa kuchni – ta nowa metoda robi furorę w internecie.
Odkryj kulinarną przygodę i zaskocz bliskich, przyrządzając wyśmienite jajka według jednej z trzech łatwych metod.
Wybierz ulubiony sposób i zaimponuj rodzinie smakowitym posiłkiem, wzbogacając jednocześnie swoją dietę! To prostsze, niż myślisz!
Sposób pierwszy:
Rozpocznij od wbicia jajka do miski. Na kuchence postaw garnek, do którego nalej wody z dodatkiem soli. Jajka umieść w garnku, przykryj i gotuj przez 4 minuty. Po ugotowaniu podaj je na talerzu.
Sposób drugi:
Do głębokiej patelni z gotującą się wodą wstaw nasmarowaną olejem chochlę, do której wbij jajko. Gotuj, aż białko stężeje, a następnie zanurz jajko w wodzie. Gotuj pod przykryciem przez 3 minuty.
Sposób trzeci:
W każdej z małych misek wlej trochę wody i wbij jajko. W garnku zagotuj wodę, na której umieść wkład do gotowania na parze z miseczkami. Gotuj pod pokrywką do momentu, aż jajka będą ścięte. Usuń wodę z misek i ostrożnie wyjmij jajka.