Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Do mielonej wieprzowiny dodaj drobno posiekaną cebulę, startą marchewkę, paprykę, jajka, sól, pieprz, paprykę, kolendrę i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą. Przykryj folią spożywczą i odstaw mięso na 30 minut, aby smaki się przegryzły. Obierz ziemniaki i pokrój je na równe kawałki. Włóż ziemniaki do garnka, zalej wodą i dodaj 1 łyżkę soli. Gotuj ziemniaki, aż będą miękkie.
Po ugotowaniu odcedź wodę, dodaj masło, gorące mleko i rozgnieć ziemniaki na gładkie puree. Dodaj jajko i sól do smaku. Możesz także dodać posiekany koperek dla lepszego smaku. Wymieszaj wszystko dokładnie. Uformuj kotlety z mięsa mielonego o jednakowej wielkości. Blachę do pieczenia posmaruj olejem i rozłóż na niej równomiernie puree ziemniaczane, lekko je zagęszczając. Na wierzchu puree rozłóż uformowane kotlety.
W miseczce wymieszaj jajko, sól, pieprz, musztardę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednolity sos. Polej kotlety przygotowanym sosem śmietanowym. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 30 minut. Po upływie czasu, posyp kotlety startą mozzarellą i dodaj kawałki masła na wierzch. Piecz jeszcze przez kilka minut, aż ser się rozpuści i pojawią się złociste plamki.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.