Przepis na potrawę mięsną – Ukraińskie zrazy są sycące, pyszne i oryginalne. Przepis.

Nie masz pomysłu na obiad? Czy Ty i Twoja rodzina jecie mięsa? A może wystarczają Ci tradycyjne panierowane kotlety? Zrazy mogą być dziś idealnym wyborem.

Składniki

  • 400g mięsa wołowego (udziec i polędwica, ozór), lub wieprzowego (karkówka i schab).
  • 250g cebuli (2 duże lub 3 małe)
  • 150g mąki
  • 300g śmietany (18% lub 20%).
  • Koperek (świeży lub suszony)
  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki oleju roślinnego

Przyprawy

  • 1 łyżeczka mielonej papryki (słodkiej lub ostrej, lub pół na pół)
  • 2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

error: Treść zabezpieczona !!