Przepis na potrawę mięsną – Ukraińskie zrazy są sycące, pyszne i oryginalne. Przepis.
Opłucz mięso, a następnie pokrój je na 1-calowe plastry. Możesz wtedy rozbić mięso z obu stron i zabezpieczyć je folią spożywczą. Posól i popieprz każdy plaster. Na około 15 minut umieść mięso w misce.
Połowę cebuli można pokroić w piórka. Przełożyć do drugiej miski i dodać ocet, część koperku, sól i pieprz. Marynować przez około 10 minut.
Ułożyć plastry mięsa na talerzu. Zawinąć mięso w kształt rolki. Możesz użyć wykałaczek, aby zabezpieczyć rolkę, ale musisz je usunąć przed podaniem. Aby usmażyć mięso, zrumień je ze wszystkich stron na dużej patelni. Po usmażeniu wyjmij roladki z patelni. Pozostały tłuszcz stanie się częścią sosu.