Przepis na potrawę mięsną – Ukraińskie zrazy są sycące, pyszne i oryginalne. Przepis.

Pozostały tłuszcz dodajemy na patelnię. Następnie dodajemy posiekaną cebulę (pozostałą połowę), wymieszaną śmietanę, mąkę i niewielką ilość wody. Sos stale mieszamy. Posiekany koperek należy dodać do sosu. W sosie umieścić roladki. Sos powinien być na tyle gęsty, aby je przykryć.

Sos należy dusić przez około 40 minut. 40 minut, pod przykryciem. Upewnij się, że roladki nie przywierają do patelni, mieszając od czasu do czasu sos. Gotuj roladki, aż będą miękkie.

Do sosu możesz dodać pieczarki, paprykę pokrojoną w kostkę oraz ogórki kiszone, które dopełnią całości. Rolady mięsne można podawać z kaszą lub ziemniakami, albo makaronem. Aby całość była zrównoważona, dodaj sałatkę. Idealne opcje to surówka z kiszonej kapusty, pora i marchewki.

Roladki i sos możesz zamrozić w torebkach strunowych po ich schłodzeniu.

error: Treść zabezpieczona !!