Rolada z mięsa mielonego wg przepisu mojej babci: Sekretem jest jeden składnik. Zasmakuje absolutnie każdemu. Oto przepis.
Rolada z mięsa mielonego – proste i szybkie danie dla zapracowanych
Dziś przygotowaliśmy przepis dla każdego, kto ceni pyszne dania do zjedzenia zarówno na ciepło, jak na i zimno, które jednocześnie nie są bardzo złożone, jeśli chodzi o przygotowanie. Można by nawet rzec, że są bardziej zawinięte niż złożone!
Niewątpliwą zaletą tego przepisu jest fakt, że przygotowaną roladę można przechowywać w zamrażarce.
W tym miejscu może ona bezpiecznie czekać na dzień, kiedy zabraknie Ci czasu lub motywacji do gotowania. Zobaczysz, jak dużą satysfakcję da Ci prostota odgrzania posiłku w piekarniku.
Składniki na roladę:
- 1kg mielonego mięsa (najlepiej wieprzowiny)
- 100ml mleka krowiego
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz i przyprawy (papryka, oregano, bazylia) do smaku
Składniki na nadzienie:
- ser tarty
- keczup lub musztarda wedle upodobań
Dodatek:
- kwaśna śmietana