Roladki wołowe. W sklepie tego nie kupisz, lepiej zapisz przepis.

Składniki:

  • mięso z polędwicy wołowej – 8 plastrów
  • ogórki konserwowe
  • szynka
  • boczek
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • pełnotłusta musztarda
  • cebula
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Plasterki mięsa rozbić, każdy plasterek natrzeć tłustą musztardą, natrzeć przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Na każdym plastrze ułożyć salami, kiełbasę, ogórek, boczek i za pomocą wykałaczek lub sznurka uformować roladki.

Umieścić bułki w garnku, dodać pokrojoną cebulę, zalać wodą (tak, aby bułki były zanurzone), solą i pieprzem oraz ewentualnie dodać olej.

Gotuj ok 4 godziny! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!