Schab, cebula, ser, jajko, majonez… Piekę tak raz w tygodniu. Najpyszniejsze mięso jakie jadłam!
Przygotowanie tego sycącego posiłku nie zajmie Ci więcej niż 10 minut, a co najważniejsze gwarantuje, że będzie smakować całej Twojej rodzinie!
Potrzebujesz:
- 4 plastry schabu
- sól, przyprawy do smaku
- 1 cebula
- 100 g twardego sera
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Natnij kawałki mięsa tworząc z nacięć „siatkę” . Posól i popieprz mięso z obu stron. Cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na dnie naczynia żaroodpornego, a na niej plastry mięsa.
Następnie zetrzyj ser i jajka na tarce. Dodaj sól i majonez. Następnie nałóż tę masę na mięso.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 ° C przez około 30 minut. Jako dodatek polecam świeżą sałatkę, ziemniaki lub duszone warzywa. Smacznego!