Przepis mojej babci sprawdził się jako kompres dla każdego. Wspaniałe lekarstwo na bolące stawy.

Rozmaryn to kolejny składnik, który można wykorzystać do zrobienia maści przeciwzapalnej. Warto go zachować:

  • Niezanieczyszczone pojemniki, w których można przechowywać produkt.
  • Aby uzyskać czystą, naturalną maść o masie ok. 250 g.

Przygotowanie maści rozpoczyna się od podgrzania tłuszczu. Należy jednak pamiętać, że nigdy nie należy go gotować. Wazeliny i oleju można bezpiecznie używać w każdym naczyniu. Istnieje możliwość rozpuszczenia maści, dlatego warto dodać do niej trochę posiekanego rozmarynu.

Po przygotowaniu mieszaniny należy odstawić ją do ostygnięcia. Następnego dnia należy ją ponownie podgrzać i przecedzić przez czystą ściereczkę. Ściereczka musi być czysta. Całą mieszaninę umieścić w tyglu. Maść przeciwbólową należy przechowywać w lodówce.

error: Treść zabezpieczona !!