Regularne stosowanie leku pozwala zapomnieć o wszelkich chorobach. Naturalna mieszanka, którą prezentujemy, ma naprawdę znaczący wpływ na odporność.

Wyjątkowa mikstura wspierająca Zdrowie, Młodość i Odporność.

Z czystym sumieniem polecam wam, żebyście spróbowali tej wyjątkowej, naturalnej mieszanki, która pozytywnie wpłynie na Waszą odporność. Jeśli będziecie ją regularnie stosować, to bardzo szybko zapomnicie, czym w ogóle są choroby.

Składniki:

  • 200 g miodu,
  • 1 cytryna,
  • 1 główka czosnku,
  • 1 łyżka kurkumy.

Sposób przygotowania:

Zacznij od dokładnego umycia główki czosnku. Jeśli nie chcesz czyścić  każdego ząbka osobno, to idealnym sposobem może być włożenie czosnku do pustego i suchego garnka, przykrycie go pokrywką, a następnie potrząsanie nim do góry i na dół. Pozwoli to na oddzielenie skórki od czosnku. Dzięki tej metodzie już po kilku sekundach będziesz mieć idealnie oczyszczony czosnek, co tradycyjną metodą zajęłoby kilka minut.

Włóż oczyszczony czosnek do miski, dorzuć pokrojoną na drobne kawałki cytrynę oraz skórkę cytryny (pamiętaj o wcześniejszym umyciu) i wymieszaj wszystko przy pomocy miksera. Dodaj kurkumę i wymieszaj, a następnie zalej to wszystko miodem. Przelej mieszankę do czystych kubków z pokrywkami, zamknij i schowaj do lodówki. Następnie przyjmuj jedną łyżeczkę mikstury dziennie przed posiłkami rano i w południe.

Surowy czosnek dobrze wspomaga układ odpornościowy i działa jak naturalny antybiotyk. Pozwala on na ochronę organizmu przed bakteriami i wirusami. Z uwagi na zawartość allicyny oraz selenu zwiększa produkcję żółci, co pozwala na łagodzenie stanów stłuszczenia wątroby. Pozwala również na oczyszczenie wątroby.

Miód już od dawna był używany jako lek przez większość kultur. Jest antybakteryjny, antyseptyczny i antytoksyczny, co sprawia że doskonale sprawdza się jako lek na problemy skórne oraz rany. Dodatkowo miód pomaga minimalizować alergie sezonowe oraz sprawdza się w leczeniu bólu gardła, kaszlu czy trudności z zasypianiem. Ma również działanie przeciwzapalne.

Z kolei kurkuma zawiera dużą ilość witamin (witamina C, B6 i E), a także ważne dla zdrowia minerały takie jak magnez, wapń, potas, mangan, cynk, żelazo czy miedź. Zalety tej przyprawy były znane już w średniowieczu. Wg badań kurkuma działa również przeciwbakteryjnie oraz przeciwzapalnie. Wykazuje bardzo dobre właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz antyseptyczne.

Z kolei cytryna jest bogatym źródłem witaminy C, która jest przydatna w procesie budowania odporności oraz regenerowania organizmu. Wystarczy jedyne 100 g cytryny, żeby nasz organizm otrzymał 45 mg witaminy C. Cytryna skutecznie zwalcza bakterie oraz wirusy i wzmacnia obronę organizmu.

Dużo zdrowia dla wszystkich!

error: Treść zabezpieczona !!