To prosta i pyszna rolada, która jest idealna na święta. Możecie ją zrobić z mięsem lub bez. To wyjątkowy przepis, który można wykorzystać w święta i nie tylko.
Po pokrojeniu cebuli w drobną kostkę, dodajemy przyprawy i ocet. Cebulę należy smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru i zeszklenia. Rogaliki kroimy w drobną kostkę. Każdą z nich zanurzyć w niewielkiej ilości mleka i ułożyć na talerzu. Do smaku dodajemy mielony czarny pieprz, bazylię i gałkę muszkatołową.
Dwa ząbki czosnku należy rozgnieść i rozłożyć na rogalikach. Opcjonalnie można dodać szynkę lub plasterki wędzonej wieprzowiny. Jajka wymieszać w miseczce, a następnie dodać do masy. Na koniec należy podsmażyć cebulę, aż się zrumieni.
Zmiksować wszystkie składniki w blenderze. Przełożyć do woreczków spożywczych, zawinąć w folię, a następnie szczelnie zamknąć folią. Połącz wszystkie składniki w naczyniu żaroodpornym. Dodać odrobinę wody. Przez około 15 minut opiekaj roladki na przemian z każdej strony. Nadzienie rolad może pęknąć, jeśli przykryjesz naczynie pokrywką. Po wykonaniu pozostawić danie do ostygnięcia na około 10 minut.