Zielone orzechy dla zdrowia i dla urody, zacznij zbierać je już dziś. Same pozytywne właściwości

Zalanie czterdziestu kawałków zielonych miodem (około 0,5 l) doprowadzi do powstania pysznego miodu, który świetnie sprawdzi się jako suplement podczas leczenia stanów zapalnych gardła i nie tylko.

Spożywanie jednej łyżeczki orzechowego miodu codziennie na czczo pomaga poprawić wyniki osób cierpiących na anemię, niedoczynność tarczycy czy choroby oskrzeli.

Z kolei słynny likier orzechowy to nie tylko pyszny alkohol na specjalne okazje, ale również domowy specyfik, który świetnie radzi sobie z dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi, bólem menstruacyjnym czy migrenowym bólem głowy.

Na 1 litr brandy potrzeba 12 orzechów, 400 g cukru, kilka goździków i ziaren kawy, sok z cytryny i 2 opakowania cukru waniliowego.

Wszystkie składniki wraz z pokrojonymi orzechami umieszcza się w butelce, aby mogły leżakować w ciepłym miejscu przez mniej więcej dwa miesiące. Wówczas można je odcedzić i rozlać likier do odpowiednich butelek.

error: Treść zabezpieczona !!