Zupa gulaszowa z pieczonej wieprzowiny i wędzonego mięsa – Wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem.

Składniki

  • 300 g pieczeni wieprzowej
  • 300 g wędzonego mięsa
  • łyżka smalcu
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • mielona papryka
  • wędzona papryka
  • 1 l bulionu z wędzonego mięsa
  • majeranek
  • maślanka i zwykła mąka

Proces przygotowania

Na smalcu podsmażyć posiekaną cebulę, dodać posiekane mięso i podsmażyć, posypać papryką, dodać czosnek, zalać bulionem. Z masła i mąki robimy bulion, wlewamy go do zupy, dodajemy majeranek i gotujemy. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i dodaj do zupy razem z częścią wody, w której się gotowały. Dodać sól i pieprz do smaku.

error: Treść zabezpieczona !!